Garnering: uppvispat ägg och pärlsocker el. hackad mandel.
Beskrivning
Ca 50 st 250 grader
Smält smör och blanda med mjölken så det blir fingervarmt. Smula jästen i en bunke och slå över vätskan. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i bunken. Var försiktig med mjölet...ta inte allt på en gång. Låt jäsa 30-40 min. Ta upp degen och skär den i tre delar. Kavla ut varje bit och smöra på smör och ströa på socker och kanel. Rulla ihop till en rulle och skär bullarna i ca 2 cm och lägg i formar. Låt jäsa ytterligare 20-30 min. Pensla sedan med ägg och strö på socker o/e mandel. Grädda i ca 6-8 min.
Mammas marängtårta i långpanna ca 10-12 bitar. Idag är ingen vanlig dag för det är Lars födelsedag. ) Så dagen till ära har vi ju såklart firat med tårta, för vad är en födelsedag utan tårta
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Jättegott och mycket mat, vilket är perfekt för matlådor
favoritbullar. Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Vill du göra hjärtformade bullar som jag gjorde denna gången så rulla degen från ena långsidan mot mitten, och lika från andra hållet
Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
Läget just nu. Söndag i Luleå med spöregn och 4 plusgrader. Jag är sjuk för hundrade gånger denna vår. Körde backträning och lite utegym med familjen i fredags, första gången efter ännu ett sjukuppehåll på 2 veckor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.