Koka potatisen tills den är mjuk
Bryn smöret det gör man genom att smälta smöret i en kastrull. När man har smält så låter man det fortsätta att koka och rör hela tiden i botten så att de inte fastnar. Först blir det ett fint skum ovanpå smöretsom sedan börjar sjunka undan. Rör hela tiden och när smöret har en magisk doft är det klart.
Skölj rädisorna och skiva dem finhacka rödlöken och gräslöken
Dela potatisen medan den är varm lägg över i en bunke. Häll över det brynta smöret och rör om så det blir smör över alla potatisdelar
Varva ruccola potatis rädisor rödlök och gräslöki en serveringsskål.
Servera ljummen om du kyler den så stelnar smöret men det går att micra den lite så den blir ljummen igen. Så kan man göra om det blir något kvar
Garnera med dill och smörgåskrasse och toppa medbryntsmör precis före servering. Lägg upp ingredienserna på tallrikar med klickar av crème fraiche och rom
Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, bryntsmör och rikligt med pepparrot. Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.