Ljummen potatisallad med brynt smör 4-6 portioner
anna.l.thid
anna.l.thid

Ljummen potatisallad med brynt smör 4-6 portioner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg små potatisar gärna färkpotatis
  • 100 gram smör
  • 1 påse ruccolasallad
  • 8 rädisor
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök

Beskrivning

    Koka potatisen tills den är mjuk
    Bryn smöret det gör man genom att smälta smöret i en kastrull. När man har smält så låter man det fortsätta att koka och rör hela tiden i botten så att de inte fastnar. Först blir det ett fint skum ovanpå smöretsom sedan börjar sjunka undan. Rör hela tiden och när smöret har en magisk doft är det klart.
    Skölj rädisorna och skiva dem finhacka rödlöken och gräslöken
    Dela potatisen medan den är varm lägg över i en bunke. Häll över det brynta smöret och rör om så det blir smör över alla potatisdelar
    Varva ruccola potatis rädisor rödlök och gräslöki en serveringsskål.
    Servera ljummen om du kyler den så stelnar smöret men det går att micra den lite så den blir ljummen igen. Så kan man göra om det blir något kvar

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.