800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden) smör, att steka i salt peppar 65 g babyspenat 10 körsbärstomater 1 dl purjolök, finskuren 1,5 dl Västerbottensost 2 msk pinjenötter
Koka potatisen tills den är mjuk. Bryn smöret det gör man genom att smälta smöret i en kastrull. När man har smält så låter man det fortsätta att koka och rör hela tiden i botten så att de inte fastnar
Arbeta ihop degen snabbt. Använd helst en matberedare. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter. Smörj en pajform och förgrädda i 175 grader i 20 minuter
Till servering. 8 körsbärstomater. 0,5 kruka basilika. 4 port. pasta. 1 Värm ugnen till 180 grader. 2 Fräs kycklingen på medelvärme tills den fått lite färg
Jag tycker inte det var länge sedan jag storhandlade och nu är det tomt i kylen igen. Konstigt, lika konstigt som att veckan endast verkar bestå av måndagar och fredagar
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Gratinerad kyckling i basilikasås. Hej hej. Long time no see som man säger. Nja, så vansinnigt längesedan är det ju inte, men jag hoppas hursom att allt är bra med er där ute i vintersverige
Förra veckan hittade jag ett recept hos Kryddburken på Enchiladas med köttfärs. Då jag hade både köttfärs och tortillabröd i frysen och en halv burk salsa i kylen så blev det en perfekt söndagsmiddag