Tärna laxen. Skölj och skiva purjolöken fint. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.
Fräs purjolöken i 1 msk olja 2 min utan att den tar färg. Tillsätt grädde, citronskal och -saft. Tillsätt laxen. Låt puttra under lock 3 min. Krydda med 1 krm peppar.
Häll av och vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt spenaten. Krydda med 3/4 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Servera med parmesanost.
Laxpasta med bacon och ärtor (4 port). Helgen lider mot sitt slut och denna söndag ska tillbringas i familjens sällskap utan något uppsatsskrivande i sikte
Laxpastan jag frestade med i förra inlägget, här kommer den. Till laxpastan, som vi firade lördag med, drack vi ett vitt fantastiskt gott vin från Nya Zeeland - Saint Clair Riesling
Laxpasta med spenat – en krämigare variant Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Laxpasta med spenat – en krämigare variant Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
Laxpastan jag frestade med i förra inlägget, här kommer den. Till laxpastan, som vi firade lördag med, drack vi ett vitt fantastiskt gott vin från Nya Zeeland - Saint Clair Riesling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.