1. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan.
2. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg. Tillsätt spenaten, något tinad. Låt puttra i 3–4 minuter.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano.
4. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull. Vispa ner mjölet. Häll på mjölken under vispning och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
5. Smörj en ugnsfast form med smör. Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås. Översta lagret ska vara bechamelsås.
6. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen. Toppa med den rivna parmesanosten.
7. Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.
8. Späd med någon deciliter vatten under tiden om den känns torr.
Tillbehör: servera den krämiga lasagnen med en sallad.
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Ett gott alternativ till vanlig ” köttig ” lasagne. Sedan ett lager medspenat-ostblandningen. Men vill gärna skära ner på köttintaget och går det att göra ett gott alternativ som med denna lasange är det bara ett plus
)Lasagnen är vegetarisk och innehåller bland annat spenat, getost och soltorkad tomat. Häll resten av gräddmjölken i kanten på formen, så att inte lasagneplattorna blir torra
Varva sås, spenatoch lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost
Varva sås ochlasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över riven ost. Hacka lök, vitlök ochspenatoch fräs det i olja i några minuter
Bre sedan ut ett lager av ricottablandningen, lägg på några tomatskivor och strö över lite strimlad skinka och pumpakärnor och lägg sist på lasagneplattor
Smula ner halva mozzarellanoch ädelosten. Lägg på resterande av mozzarellan. Varva fyllningen medlasagneplattor i en ugnsform, avsluta med fyllning högst upp
Fortsätt att varva lasagneplattormedspenatröra. Sätt kastrullen på spisen på medelstark värme och låt såsen puttra medan du gör resten av fyllningen till lasagnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.