Laktosfria lussekatter 18-20 bullar
patriksvensson
patriksvensson

Laktosfria lussekatter 18-20 bullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g laktosfritt smör
  • 5 dl laktosfri mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 200 g laktosfri gräddfil (10 %)
  • 1 g saffran
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 17 dl vetemjöl
  • russin
  • 1 ägg

Beskrivning

    Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.

    Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll i lite av mjölkblandningen i bunken och blanda tills jästen löst sig.

    Blanda i resten av vätskan och sedan gräddfil, saffran, socker och salt. Tillsätt nästan allt mjöl, arbeta degen smidig. Låt jäsa i rumstemperatur ca 60 min.

    Knåda den några minuter på mjölat bakbord. Baka ut till lussekatter, tryck i russin, låt jäsa 15 min, pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ca 8 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.