1-2 tsk
chiliflarn (hackad torkad chili med frön och allt) beroende på hur starkt du vill ha det
2-3 msk
olivolja
1/2
citron
Tagliatelle
Soltorkade tomater (ungefär 6 st)
1 litet
glas torrt vitt vin
Ruccola
Beskrivning
1. Hacka vitlöken fint.
2. Hacka de soltorkade väldigt fint (helst i matberedare)
3. Riv skalet av en halv citron (spara citronen)
4. Hacka en handfull ruccola
5. Sätt på pastan
6. Stek vitlöken och chiliflarnen i olivoljan på medelvärme i typ tio sekunder
7. Kasta i räkorna och se till att de får smak av den nu smaksatta oljan
8. Kasta i de hackade soltorkade tomaterna och rör runt.
9. Häll i ett litet glas vitt vin
10. Och en handfull hackad ruccola och rör runt
11. Pressa i saften av en halv citron
12. Pastan är förstås klar precis just nu, annars ställer du stekpannan åt sidan.
13. När pastan är al dente häller du av vattnet (duh) och sen häller du tillbaka pastan i kastrullen.
14. Häll såsen över pastan.
15. Lägg upp på två tallrikar
16. Krydda med lite salt och peppar från kvarn
17. Toppa med mer ruccola
18. Och ganska rikligt av det rivna citronskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.