Julig smörgåstårta
cabo56
cabo56

Julig smörgåstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 bitar
  • 3 hela runda skivor (6 halvmånar) Polarbröd Jubileumskaka
  •  
  • skinkröra
  • 100 gram kokt skinka
  • ½ dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk sötstark senap
  •  
  • rödbetssallad
  • 400 gram inlagda rödbetor
  • 1 syrligt rött äpple
  • 2 dl matyoghurt 10 %
  • salt och peppar
  •  
  • färskoströra
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 50 gram färskost
  • salt
  •  
  • till dekoration
  • 10 salladsblad
  • 200 gr rökt skinka
  • 150 gram kallrökt lax
  • 2 syrliga svenska äpplen
  • dill
  • Skickat från min iPhone

Beskrivning

    Första lagret: Skinkröra
    Skär skinkan i mindre bitar. Vispa creme fraichen fluffig med en elvip. Blanda sedan försiktigt ner majonnäs, senap och skinkan i röran.

    Andra lagret: Rödbetssallad
    Hacka rödbetorna och låt dem rinna av. Skala äpplet och skär i kuber. Blanda med matyoghurt och smaka av med salt och peppar.

    Tredje lagret: Färskoströra
    Blanda försiktigt creme fraiche, majonnäs och färskost i en skål till en jämn smet, smaka av med lite salt

    Montering:
    Lägg två halvmånar Jubileumskaka på ett fat. Bred över skinkröran. Lägg på nästa lager och bred över rödbetssalladen. Lägg på det sista lagret och bred över färskoströran. Lägg sallad ovanpå tårtan och snurra skinkan till små rosor. Lägg dem runtom smörgåstårtan. Skölj och skär ett äpple i skivor och stick ner mellan skinkbitarna. Snurra laxen till rosor och placera i mitten av tårtan. Garnera med färsk dill och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.