Fyllda donuts
sandrap-13
sandrap-13

Fyllda donuts

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 440 ml mjölk (4,4 dl)
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 75 g socker
  • 20 g färsk jäst
  • 600 g mjöl

Beskrivning

    1. Värm smör och mjölk till fingervarmt. 37 grader
    2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandingen, rör om tills jästen löst upp sig
    3. Tillsätt socker och ägg och vispa ihop
    4. Tillsätt mjölet och arbeta tills du får en deg. Den ska vara lös!!
    5. Låt jäsa under bakduk i 60 min
    6. Fritera i olja 170-180 grader till dom är gyllenbruna
    7. Doppa i socker medans dom är varma, gör sedan ett snitt i dom och fyll med vaniljkräm från en spritspåse eller med önskad sylt. Enklast att fylla från spritspåse.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.