1. Värm smör och mjölk till fingervarmt. 37 grader
2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandingen, rör om tills jästen löst upp sig
3. Tillsätt socker och ägg och vispa ihop
4. Tillsätt mjölet och arbeta tills du får en deg. Den ska vara lös!!
5. Låt jäsa under bakduk i 60 min
6. Fritera i olja 170-180 grader till dom är gyllenbruna
7. Doppa i socker medans dom är varma, gör sedan ett snitt i dom och fyll med vaniljkräm från en spritspåse eller med önskad sylt. Enklast att fylla från spritspåse.
Idag kände jag för att testa Garys recept på fylldadonuts eller munkar som msn säger i Sverige. Jag älskar verkligen tv-programmet Masterchef Australien och där har dom ett avsnitt varje vecka där domarna lär ut recept i såkallat "masterclass"
Hoppas att ni alla har haft en bra julhelg. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
God morgon på er. Ännu en dag då solen vågar sig fram, härligt. Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Hallå söndag,. Här ska ni få receptet på denna helt gudomliga kladdkakan som jag bakade i fredags. En kladdkaka som har de där lilla extra och som är så enkel att göra
Det här är lätt att göra men det tar en stund innan maten står på bordet. Kanske inte det bästa att dra igång en maträtt som behöver 1,5 till 2 timmar i ugnen en måndag efter jobbet men jag hade orken och lusten så varför inte lite slow food en vanlig måndag
Oh yes, visst var det Gekås i Ullared som fick fint besök från vårt kök igår. ) Som ni såg så blev det en del shoppat, men så är det också snart 3 år sedan vi var där sist
Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund. Tillsätt buljongtärningen och krydda med persilja,oregano,mynta, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.