Faijtapaj
frufur
frufur

Faijtapaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajbotten
  • • 2 dl havremjöl
  • • 2.5 dl majsmjöl
  • • 150 g smör
  • • 1 dl kesella

Beskrivning

    Fyllning
    • 2-3 kycklingfiléer i bitar
    • 1,5 påse fajtakrydda
    • 2dl crème fraiche + 2dl grädde
    * 2ägg
    • 1 röd paprika
    • 10st färska champinjoner
    • 1 pkt krossad tomat eller mild tacosås
    • Riven gratängost och/ell riven apetina fetaost, torkad oregano


    Gör så här
    1. Hacka smöret och blanda det med mjöl, kvarg, salt och vatten till en deg. Låt degen vila kallt en stund. Tryck ut degen i en större ugnsform. Förgrädda skalet i 200 graders ugn i 10 minuter.

    2. Skär kyckling och paprika i bitar, champinjonerna i skivor. Bryn väl i stekpannan, stäng av plattan och tillsätt fajita-kryddan, rör om och tillsätt cream fraiche, rör om. Låt svalna något och häll sedan över botten i formen.

    4. Häll över och bred ut de krossade tomaterna över kycklingröran. Strö till sist över den rivna gratäng- och/ell fetaosten. Toppa med lite oregano.

    5. In i ugnen på 200 grader i ca 20min. Servera med sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.