Enkel Chokladmousse
jigglybear
jigglybear

Enkel Chokladmousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner
  • 3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
  • 150 g mörk choklad
  • 50 g mörk choklad, hackad

Beskrivning

    1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

    2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.

    3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

    4. Grovhacka den mörka chokladen (50 g).

    5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över den hackade chokladen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.