ChèvrePizza
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

ChèvrePizza

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g Jäst
  • 2½ dl Ljummet vatten max 37°
  • 2 msk Smör-&rapsolja
  • ½ tsk Salt
  • 6 dl Vetemjöl

Beskrivning

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl.
    Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

    2. Fräs lök och vitlök i olivolja till tomatsåsen. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Sjud i 5–10 minuter. Smaka av med socker, salt och nymald svartpeppar.

    3. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på bakplåtspapper och kavla ut.

    4. Bred ut ett jämnt lager tomatsås på pizzabottnen. Lägg på några skivor getost, rödlök och cocktailtomater. Strö över pinjenötterna. Ringla över honung och baka mitt i ugnen i 15–20 minuter. Garnera pizzorna med oregano och nymald svartpeppar.

    5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.