Bolognese
team dahlin
team dahlin

Bolognese

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 kg blandfärs
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlökar
  • 1 L rött italienskt vin
  • 1 tub tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk Oregano
  • 3-4 Lagerblad, söndersmulade
  • 3 msk Fond från nöt, funkar med kalv också

Beskrivning

    Bryn färsen för sig och ställ undan, till detta behövs ingen olja, fläsken i blandfärsen avger fett
    Bryn lök och vitlök i olivoljan
    Blanda i färsen
    Blanda sedan i resten och blanda runt
    Efter uppkok lägg på ett lock och koka på svag värme i ca 5 timmar,
    Rör runt lite då och då, säg en gång i timmen.
    Om det är mycket vätska kvar efter 3 timmar, koka utan lock de sista två.
    När det är klart så skall färsen vara fint fördelad, nästan som en kräm.

    Med denna mängd räcker det till ca 4 middagar för fyra personer.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.