Step 1
Preheat oven to 180C/160C fan-forced.
Grease and flour two 6 x 1 cup capacity muffin pans.
Step 2
Using an electric mixer, beat egg yolks and lemon curd together in a large bowl for 3 to 4 minutes or until very pale and thick.
Add the lemon rind and flour, beating until combined.
Add the butter , beating until well combined.
With the beaters on low speed, gradually add the sweetened condensed milk and milk .
Beat until well combined.
Step 3
Using an electric mixer and clean beaters, whisk egg whites in a bowl until soft peaks form.
Fold a 1/3 of the egg whites into flour mixture.
Fold in remaining egg white, in two batches, or until just combined (you may have a few lumps). Pour into prepared pan.
Bake for 20 to 22 minutes or until the pies are firm but mixture is slightly wobbly.
Set aside in the pan to cool completely.
Serve, dusted with icing sugar.
-) Vi satt i bilen på väg hem och lyssnade på radion när de pratade om lemon curd. Jag älskar lemon curd men med en massa socker och smör i är det inte något jag äter speciellt ofta
Citron är gott, smör är gott och ägg är gott. Tillsammans blir det för — gott. Den här curden går dessutom snabbt att laga och den håller sig lätt en månad i kylen
Lemon curd är gott och användbart. Lemon Curd,. Jessica Piispanen Lemon Curd,. Det kan användas till allt från fyllning i tårtor och pajer till att äta med scones till afternoon teet
Först ut är lemon curd. Lemon curd. När jag gör en av mina fudge till Järna Karamellfabrik så går det åt ganska mycket rivet citronskal och kvar blir felfria, skallösa, citroner
Riv vitlök och ingefära i en skål. Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan)
Lemon Curd är ju hur gott som helst. Lemon Curd Ca. Lemon Curd Ca. . Särskilt om man älskar citron. Man kan ha den till lite av varje, till exempel i paj, som marmelad eller med kesella i en efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.