Bästa kalops
Emeeliiee
Emeeliiee

Bästa kalops

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg Högrev/bringa
  • 2 Stora gula lökar
  • 20-40 Kryddpepparkorn
  • 4-10 Lagerblad
  • 0,5-1 kg Morötter
  • 2 dl Grädde
  • Salt
  • Vatten
  • Redning/Vetemjöl
  • Smör att steka i

Beskrivning

    1. Skär köttet i bitar och bryn löken och köttet i omgångar.

    2. Häll på vatten så att det täcker och lite till.

    3. Lägg i kryddpeppar, lagerblad, salt och lite redning.

    4. Låt sjuda under lock på svag värme i ca 1,5-2 timmar tills det är mört.

    5. Rör om då och då och skumma eventuellt av.

    6. Tillsätt morötterna när det är ca 40 min kvar.

    7. Häll i grädden och smaka av med salt och när det är ca 20-30 min kvar. Använd redning eller vetemjöl för att reda såsen till lagom tjocklek.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.