Amelias Blåbärsmazarin
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Amelias Blåbärsmazarin

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mördeg
  • 350 g vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 150 g florsocker
  • 180 g smör, kallt
  • 1 ägg
  • 20 g vatten
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 60 g florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 75 g blåbär, färska eller frysta
  • 1 msk potatismjöl
  • Glasyr
  • 1 dl blåbär, frysta
  • 240 g florsocker

Beskrivning

    Mördeg
    1. Rör ihop alla ingredienser förutom ägg och vatten. Det ska bli en sandig massa.

    2. Rör ihop ägg och vatten i en liten skål och tillsätt lite i taget tills du har en en smidig deg avsluta precis när allt gått ihop.

    3. Platta ut degen och plasta in och kyl i ca 60 min.

    Gör under tiden fyllningen.

    Blåbärsmassa
    1. I en matberedare mixa mandelmassan fint, tillsätt därefter smör och florsocker.

    2. Vänd blåbär med potatismjöl och rör ner i massan.

    3. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt eventuellt en droppe bittermandelolja för mer mandelsmak.

    Montering
    1. Kavla ut mördegen ca 3 mm och klä mazarinformarna.

    2. Fyll de klädda mazarinformarna med blåbärsmassan, ca 2/3 av formen.

    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 15-20 min. När mazarinerna fått färg ta ut och låt svalna helt.

    Glasyr
    1. Mät upp florsocker i en bunke.

    2. Tina blåbär och mosa och sikta blåbärna över florsockret. Så att du bara får ut vätskan från blåbärna.

    3. Rör ihop till en glasyr. Du reglerar konsistens på glasyren genom att tillsätta lite vattnet i taget om du vill ha den lösare, alt. tillsätt lite mer florsocker om glasyren känns för lös.

    4. Spritsa eller med sked täck toppen av mazarinerna med glasyren. Låt stelna.

    5. Redo att serveras!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.