Äpplepaj i muffinsform
Jeanette
Jeanette

Äpplepaj i muffinsform

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 citron, skalet
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  •  
  • Fyllning
  • 3 st mellan stora äpplen
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  •  
  • Smuldeg
  • 100 g kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl strösocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

    2. Blanda vetemjöl, bakpulver och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

    3. Skär äpplena i klyftor och dela klyftorna på mitten. Stek dem sedan i smör, strösocker och kanel. Låt dem stå och svalna i pannan.

    4. Blanda sen äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

    5. Tärna smöret och blanda med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke tills det blir en smuldeg.

    6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

    7. Grädda i cirka 13-15 minuter i mitten på ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.