Äppelkladdkaka
annatönnesen
annatönnesen

Äppelkladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • 2 äpplen
  • kanel eller kardemumma
  • Garnering
  • florsocker

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

    2. Skala och riv äpplena.

    3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.

    4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.

    5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.