1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
2. Skala och riv äpplena.
3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.
Godkväll. Skönt att denna kaosdag snart är slut. När förmiddagsmötet drar ut så på tiden att man får ställa in lunchen och bara med sekunders marginal hinner till eftermiddagsmötet räknas inte det inte till någon toppendag, lägg där till att första koppen kaffe inte blev av förens klockan 15
Äppelkladdkaka, Kladdkaka med äpple och kanel, Äpplets dag 25 Se. 25 September 2018. Äppelkladdkaka. Idag är det Äpplets dag och dagen till ära så har jag här ett härligt äppelrecept till er, nämligen en äppelkladdkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.