Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform (23 cm) med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och riv äpplena fint. Smält smöret i en kastrull. Blanda ihop rivna äpplen tillsammans med smält smör och resten av ingredienserna till kladdkakan till en jämn smet i en bunke, bara precis tills det går ihop. Häll upp smeten i formen. Pajsmul och garnering
I en annan bunke nyper du ihop alla ingredienserna till pajsmulet. Skölj, kärna ur och skiva äpplet till garneringen. Tryck ner de skivade äpplena lätt i kladdkakan. Strö över havresmulet och garnera med malen kanel. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter, eller tills kanterna är gräddade och mitten på kladdkakan är kladdig. Låt svalna helt och hållet, gärna minst 4 timmar i kylen innan du serverar den.
Skala bananerna och mosa till en puré med gaffel. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ställ tillbaka kladdkakan i kylskåpet för att ganachen ska stelna medan du vispar grädden till dekorationen
Denna enkla rabarberkaka med kardemumma passar perfekt till helgfikat. Rabarberkaka med kardemumma. Smörj en form med avtagbar kant och bröa, gärna med kokos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.