1100 g
smör 2 dl socker 2 ägg 3 äpplen 1 tsk bakpulver 2 tsk kardemumma 2 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 50 g vit choklad 50 g mandelmassa 100 g vaniljkesella Florsocker till garnering smör & ströbröd till springformenSätt ugnen på 175 grader. Riv (eller finhacka) 2 äpplen, mandelmassa och den vita chokladen. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen och sedan mjölet, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.Vänd ner kesella, vit choklad och mandelmassan. Häll upp i smörad och bröad springform (ca 20-24 cm). Skiva ett äpple i tunna bitar och lägg ovanpå smeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut kladdkakan och låt svalna något. Pudra med florsocker och servera med vaniljsås eller en klick glass.
Är det någon mer än jag som sorterar kryddburkar i bokstavsordning i kryddhyllan. Vet att många tycker att man har en störning om man gör det, och det kanske man har
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver
Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Låt svalna. Vispa ihop ägg och socker i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.