-
6 dl
vetemjöl
-
2 tsk
bakpulver
-
2 dl
socker
-
1 tsk
kardemumma
-
100 g
margarin
-
1
ägg
-
2,5 dl
mjölk
-
- Fyllning
-
2
äpplen
-
2 msk
socker
-
2 tsk
kanel
1.Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 21 cm i diameter.
2.Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig deg.
3.Vispa samman ägg och mjölk och tillsätt. Arbeta snabbt samman till en smet och bre ut jämnt i formen.
4.Skala och kärna ur äpplena och skär i klyftor. Vänd klyftorna i en blandning av socker och kanel och stick ner dem i smeten.
5.Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.