Äggkaka 4 portioner
patriksvensson
patriksvensson

Äggkaka 4 portioner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g rimmat sidfläsk i skivor
  • 7 ägg
  • 1, 5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk (3 %)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • För laktosfritt: Använd laktosfri mjölk och laktosfritt smör.

Beskrivning

    1. Stek fläsket i en stekpanna. Lyft upp och håll varmt.

    2. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar till en slät smet. Häll smeten i den varma stekpannan. Stick, under det att äggsmeten stelnar, här och där med en stekspade så lös smet kan rinna ner och stelna. När kakan har stelnat lite på ytan, vänd över den till ett grytlock eller en tallrik.

    3. Lägg i smör i stekpannan och låt äggakakan försiktigt glida tillbaka i stekpannan. Grädda den andra sidan tills äggakakan stelnat helt.

    4. Stjälp upp kakan och servera med fläsket och lingonsylt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.