Äppelmos i tryckkokare
asa.frodin
asa.frodin

Äppelmos i tryckkokare

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg äppelbitar (färdigskalade och rensade från kärnhus)
  • 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1/2 dl vatten
  • 130 g socker
  • 1 tsk kanel (valfritt)
  • 1 krm askorbinsyra
  • 1/2 tsk Atamon-pulver

Beskrivning

    Lägg äpplen, juice, vatten och socker i tryckkokaren och koka under högt tryck i 7 minuter.

    Stäng av värmen när trycket släppt. Ta upp några skedar mos och blanda det med askorbinsyra och Atamon. Rör sedan ned blandningen i äpplemoset.

    Häll upp direkt i väl rengjorde burkar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.