1,5 kg fasta syrliga plommon. 11 kg socker (ca 11 dl). 10,6 dl vatten. 10,5 st kanelstång (valfritt). 10,3 st vaniljstång (valfritt)Rensa och skölj och kärna ur plommonen (du kan också låta de koka med då de flyter upp efter en stund - dock får du plocka ur dem senare ändå)
Tänk, det blev en härlig vändning i höstvädret här nere i går, från en gråmulen och blåsig förmiddag övergick det till en solig och lite mindre blåsig eftermiddag
Skölj samtliga frukter. Plommonen. Kärna ur och skär dem i 4 bitar. Skalen ska vara kvar. . Äpplena (skal kan tas bort) men äppelbitarna tappar dock helt sin form och blir till mos
Mammas tomatmarmelad är den godaste jag vet. -) På en bit härlig mögelost, en stark västerbottenost eller bara som den är på en nybakad scones med smör
Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Blanda allt utom vaniljsockret i en gryta och koka under omrörning i 7-8 minuter