Marmelad, Sylt..

Marmelad, Sylt..

  • 11 Recept
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

1,5 kg fasta syrliga plommon. 11 kg socker (ca 11 dl). 10,6 dl vatten. 10,5 st kanelstång (valfritt). 10,3 st vaniljstång (valfritt)Rensa och skölj och kärna ur plommonen (du kan också låta de koka med då de flyter upp efter en stund - dock får du plocka ur dem senare ändå)
Vad vi gjorde med plommonen?

Vad vi gjorde med plommonen?

Tänk, det blev en härlig vändning i höstvädret här nere i går, från en gråmulen och blåsig förmiddag övergick det till en solig och lite mindre blåsig eftermiddag
Piffig plommon marmelad

Piffig plommon marmelad

Skölj samtliga frukter. Plommonen. Kärna ur och skär dem i 4 bitar. Skalen ska vara kvar.  . Äpplena (skal kan tas bort) men äppelbitarna tappar dock helt sin form och blir till mos
Plommon Marmelad

Plommon Marmelad

Nu är det dax att förvandla höstens plommonskörd till en ljuvlig marmelad. Fantastiskt till morgonmackan eller till ostbrickan
Mammas Ljuvliga Tomatmarmelad...

Mammas Ljuvliga Tomatmarmelad...

Mammas tomatmarmelad är den godaste jag vet. -) På en bit härlig mögelost, en stark västerbottenost eller bara som den är på en nybakad scones med smör
Morotsmarmelad med ingefära och stjärnanis

Morotsmarmelad med ingefära och stjärnanis

Här kommer ett underbart gott recept på en marmelad som passar gott till ostbrickan.  Om du vill göra som jag drog jag ner både på sockret och vattnet
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Skölj citronen noga innan den skäres i mycket små och tunna bitar. Koka citronhacket och vattnet i en kastrull i 10 minuter
Tomatmarmelad med hetta

Tomatmarmelad med hetta

Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Blanda allt utom vaniljsockret i en gryta och koka under omrörning i 7-8 minuter