Plommonmarmelad
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 kg fasta syrliga plommon
  • 11 kg socker (ca 11 dl)
  • 10,6 dl vatten
  • 10,5 st kanelstång (valfritt)
  • 10,3 st vaniljstång (valfritt)Rensa och skölj och kärna ur plommonen (du kan också låta de koka med då de flyter upp efter en stund - dock får du plocka ur dem senare ändå). Lägg plommonen i en gryta med vattnet och koka upp - rör då och då. Dela och skrapa ur vaniljstången och tillsätt all vanilj med kanelstången. Koka plommonmarmeladen på svag värme under lock i 30 minuter. Rör då och då så att det inte bränns. Tillsätt sockret och koka på högre värme under omrörning tills sockret löst sig. Det tar ca 5-10 minuter. Gör marmeladprov - se ovan. Häll upp plommonmarmeladen på rena burkar och förslut direkt. Du kan också ha plommonmarmeladen i mindre plastburkar i frysen och ta fram lite i taget.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.