Toppa med färska hallon och servera. 15 dl rysk yoghurt. 11 vaniljstång 5 dl rysk yoghurt 1 dl florsocker 0,5 lime 2 dl färska hallonSkrapa ur vaniljstången och lägg i en skål tillsammans medyoghurt, florsocker, limezest och några droppar limejuice
Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
At last take the sourcream or yoghurt, add vanilla powder after taste. Ville prova ett nytt recept på temat äpple, något lite nyttigare än alla äpplekakor som passar in på hösten men ändå med smak av äpple & kanel
Mosa lite med en gaffel om bitarna är för stora. Koka dem tillsammans med vaniljpulvret och kanelstången i vatten och rörsocker ca 25-30 minuter tills de kokar sönder
Ställ bunken med degen övertäckt och kallt över natten. Nämligen baguetter gjorda på yoghurt. Pensla bröden med smält smör och strö över pumpakärnor och flingsalt
En av produkterna i den senaste Smakboxen var en glutenfri fröknäcke från Sigdal och i inspirationsfoldern som följer varje box fanns ett recept på en äppelkompottmed denna fröknäcke som ingrediens och jag beslutade mig i ett tidigt skede för att jag skulle testa denna äppelkompott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.