400 g färsk lax, kotletter eller hel i bit (det går alldeles utmärkt att dela själv, mycket billigare med en hel bit) / 2 tråg färsk spenat / 1 puck chevré / 3 dl grädde / 2 msk syrlighet, t ex citronsaft eller ljus vinäger /Vi delade laxen i kotletter, lade i botten på en ugnsfast form, bäddade in den ordentligt i spenat, smulade över osten, saltade och pepprade och slog sedan över grädde blandat med vitvinsvinäger. Ugnen på 200 grader, låt stå inne i ca 15 minuter (använd ögonen, se om köttet är lagom tillagat mitt inne i biten istället för att bara gå på klockan). Läs även andra bloggares åsikter om Choklad, Drömmar, Middagssällskap, Vardagslyx, Fisk, Grönsaker, Smaskens 400 g färsk lax
Jag kunde naturligtvis inte låta bli att beställa boken, och nu är den min. I boken "Friendly bread" som nyligen kommit ut delar man generöst med sig av alla sina succérecept och "hemligheter"
Precis som förra veckan tycker jag att det är på plats att tipsa om en variant på hälsosamt godis. Denna gång har jag gjort min hälsosam nougat, och det var säkert ett halvår sedan som jag gjorde den sist
Bryt massan med kniv eller en ballongvisp så att den delar sig i ca 1 cm stora bitar. 10 l mjölk 1 dl filmjölk 1 dl yoghurt 3 ml löpe (jag tog ½ msk till en halv sats ost, förklarar varför längre ner i inlägget) havssalt Gör så här Värm mjölken till 36 grader i en stor gryta
Sen att jag inte tycker att det är särskilt roligt att kladda med mjöl, stänka ner med vispen och hålla mig exakt till ett recept - det är en helt annan historia
Working from home (or in a “non-studio” environment) is also what I base my teaching on. I demonstrated how I styled my burger “à la classic burger” with bread, but the participants found many creative ways to style them in bowls and so on
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.