ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt. ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Men den är löjligt enkel, så det är nästan pinsamt att berätta… men här har ni den. Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Går ruskigt fort och faktiskt det godaste av alla äppelmos också. Jag har fått många frågor om recept och tips på äppelmos och konstigt nog har jag inte ett enda recept på äppelmos uppe på kryddburken, fy skäms på mig
Ett gäng färgglada grönsaker, typ pasta, Keso, olivolja, en burk tonfisk och gärna ett gott bröd blir en god salladsmåltid som håller mig mätt en hel eftermiddag
Smält smöret och häll mjölken i kastrullen. Blanda i en bunke, mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker och rör ner detta i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret till du har en fin smet utan klumpar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.