6 -8 vitlöksklyftor,
skalade (jag tar en hel vitlök) Det är viktigt att vitlöken är så fräsch, färsk och mild som möjligt. Undvik gärna den kinesiska som jag inte tycker är lika god som den spanska med stora klyftor, eller den franska.
1/2 dl
pressad citron
1 tsk
salt
1 äggvita
ca 2 dl olja – jag använder olivolja, men det föreskrivs att man använder en olja som är lättare och mildare i smaken
3 st Äggvitor. 2-4 vitlöksklyftor. 2 tsk Pressad citron. 1 tsk Salt. 4 deciliter Rapsolja (neutral) OBS, använd inte kallpressad rapsolja, det kommer inte bli gott
För att nå det äkta Libanesisk bröd. Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät
Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. Detta är så himla gott. En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.