3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället
200 g vit choklad. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. 1 marängbotten, färdigköptVit chokladmousse. 150 g vit choklad½ msk smör2½ dl vispgrädde2 äggulorJordgubbsmousse300 g tinade jordgubbar4 gelatinblad0, 75 dl vatten1 dl strösocker2½ dl vispgräddeGarneringjordgubbarcitronmelisschokladhjärtan, färdigköptaLägg tårtbottnen i en form med löstagbar kantChokladmoussen. 150 g vit choklad
Botten300 g riven mandelmassa3 ägg3 msk kakaoFyllning4 ägg0,5 dl socker300 g vit choklad4 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk finrivet limeskal200 g jordgubbar eller andra bärBlanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet
Receptet på tårtan som bestod av en kompakt chokladbotten(nästan för kompakt, den var svår att skära), chokladmousse och vit chokladpannacotta har jag hittat i tidningen Baka
3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulorGarnering. Den här moussetårtan var riktigt riktigt god. Man kan även göra den i förväg och frysa ner den till dess att man vill bjuda på den
200 g vit choklad. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
Ullis hade ätit denna kaka helgen innan och blivit helt kär i den så då ville hon att jag, hennes baktokiga vän, skulle få uppleva denna goda efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.