Första julgodiset - check. Resultatet blev en supergod och superenkel rocky road-fudge. Micra 20-30 sek om kokosoljan är hård så går det lättare att blanda. Bred ut smeten i en liten form, cirka 2-3 cm tjockt. Ställ in chokladen i frysen 10-15 min, tills fudgen stelnat tillräckligt för att du ska kunna skära den i lagom stora bitar
Kände att det hade blivit lite väl att vi skriver exakt samma saker på varsin blogg så länkar till hennes då hon och jag är av precis samma åsikt gällande den nya trend-dieten
MIn dotter har inga vinterskor än, eller ja, hon hade inga, nu har hon. Jag åkte hemifrån innan alla andra hade vaknat och kom inte hem förrän närmare nio-tiden igår kväll
Och nu så fick jag en bakbok som heter just "Tårtor & Bakelser - Från en liten smula". I receptet stod det 5-6 min, för mig tog det 17 min. Butter and flour three 8-inch round cake pans, with removable rim, and bake until the edges are baked and it is a tiny bit sticky in the middle. In the recipe, it said 5-6 min, for me it took 17 min
Jag måste ändå ge mig själv en klapp på axeln för att ha lyckats åstadkomma något som ändå ser ut och smakar som bröd, när det var just det som var tanken
Choklad/Chocolate -. ---. I had mine made with oatmeal but for a completely gluten-free cake, you can replace it with the same amount of coconut flakes
Ja, som ni nog gissat är jag mer än överlyckling över att våren är på väg med besked, och jag har nu officiellt lagt undan både vinterjackan och vinterskorna
Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en termometer. Lower the bowl into water and heat the meringue to 60-65 degrees during the constant whipping, check the temperature with a thermometer
-Mama Skogly ♥ 30 större kakor. God fredag, gott folk. I afton packar vi bilen och drar mot Umeå. Det är dags för vår traditionella julshoppinghelg så vi lämnar pojkarna hos syrran och checkar in på hotell
RECEPT - CHOKLADMOUSSE med KARAMELLISERAT NÖTKROSS & PUDRAD KAKAO4 portioner100 gram choklad 2 äggulor2 dl vispgrädde1 tsk ljus muscovadosocker. Fyll chokladmoussen i den form eller glas just du önskar, ställ sedan in i kylskåpet att sätta sig i 2-3 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.