Här kommer ett recept som är jättesmidigt att göra och dessutom supergott. Har bjudit på det många gånger i sommar när man fått gäster, och alla har tyckt om det
Ingredienser Portioner. 4 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar) 1 tsk salt 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 msk konc vilt- och kantarellfond 2 msk lingonsylt 1 krm svartpeppar 1 tsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag slog till redan idag och lagade denna Viltlax eftersom jag hade alla ingredienser hemma. För snart två veckor sedan var jag in på Kardemumma Gumman´s blogg och såg detta inlägg Skicka vidare
Jag hade ingen aning om vad jag skulle bjuda på förrän jag tittade i kyl och frys igår kväll, men valet föll som sagt på den här viltlaxen, som jag inte har lagat på flera år
Var först lite skeptisk till denna rätt. lax med en sås på vilt och kantarellfond och lingon lixom. hmm konstigt combo tyckte jag, men efter att ha läst många bra kommentarer om denna rätt så kan jag ju inte vara sämre än att ge den en chans i alla fall
Passar antagligen alldeles utmärkt till viltlaxen också. Lillelördag och man kan äta lite extra gott. Jag som har förmånen att arbeta hemifrån några dagar i veckan kan förbereda rätter som den här men det går givetvis lika bra att göra det på morgonen eller kvällen innan
ca 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)1 tsk salt2 ½ dl matlagningsgrädde2 msk konc vilt- och kantarellfond2 msk lingonsylt1 krm svartpeppar1 tsk timjan1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.