I sommar har vi grillat hela köttbitar ganska ofta. Härliga entrecôter och möra ryggbiffar. Men några gånger har köttet blivit torrt och tråkigt trots att jag minutiöst använt termometer och kollat temperatur och glöd och eld och allt
Det var så längesedan vi tillagade och åt Flygande Jakob här hemma. Så igår slog vi till. Jag började så smått fundera på dess namn, så jag var tvungen att googla på det och på Wikipedia, skrevs det följande
Skapat under tryck. Foto. Jurek Holzer. Kalvlägg FT (före tryckkokaren). i en annan tid, i en annan gryta. Sent skall syndaren vakna, m a o har vi blivit drabbade av tryckkokningsbacillen
Såklart det vill väl alla. Det har blivit som en rutin nu att baka frukostbröd på helgen men jag måste skärpa mig och dutta i lite grövre mjöl, nötter och "kvitterfrön" men jag råkar ju älska det här brödet utan nyttigheter också
Åh, jag fick till en sådan fantastiskt god maträtt igår. En väldigt kryddig och smakrik rätt som passade otroligt bra med ölet Innis & Gunn Irish whiskey finish, en stout som jag fick hem för provning
Jag tror att jag har kommit in i någon ålderskris. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Tycker butikerna är fulla med fina kläder, men vad jag än testar så känns det fel
Idag var det torskburgare med potatis- och palsternacksmos på vår meny från Middagskorgen, men eftersom vädret bjöd på sommarvärme så serverade jag burgarna i bröd istället
Så är det söndag igen och den firade vi med veckans andra julskinka, Steve har verkligen fått smak på den nordiska juldelikatessen och verkar inte få nog
I veckan har jag gått en kurs i försäljning och då fick vi i uppgift att göra ett personlighetstest. Vi skulle ta reda på vilken människotyp vi är jobbet och därmed få klarhet i våra eventuella styrkor och svagheter
Okej, då var det dags för köttvarmrätten. ugnsgrillad lammentrecote med marinerad paprika, potatiskaka med aubergine och mozzarella, sås med soltorkade tomater och kalamataoliver samt som lite dekoration lite färsk spenat vänd i olivolja, havssalt & svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.