Denna vecka har jag semester och på måndag börjar jag skolan igen. Nu har jag dragit på mig en förkylning så jag ligger mest i sängen och fixar med sånt som ska förberedas införterminen
Koka sönder linsernatill en tjock gröt och koka riset som vanligt. Strimlavitkålen och koka upp i saltat vatten tills den har mjuknat (spara lite av kokvattnet till såsen)
Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Vegetariskabiffar. Tomt kylskåp, riktigt tomt, så det fickbli en storhandlingi dag. Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori
Meat-free Monday igen och vegetarisktblir ju mer och mer populärt överallt. Det är verkligen en stark trend, vilket man kan förstå då det är bra både för miljön och för plånboken
Krämig, gräddig pasta. Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödigtidi köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Riv morötter, lök och vitlökfint och blanda ner ilinsernatillsammans med solrosfrön, ägg och kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.