Smaksätt det med Kalles kaviar. Täck med den sista brödskivan. Rör samman majonnäs med crème fraiche till garneringen och bred det över och runtom hela tårtan
mingodasida Det var min kära sambo som överraskade mig med denna goda smörgåstårta. Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Täck med fyllning. Gör likadant med nästa lager också. Täck även ovansidan och kanter med fyllningen. Garnera med t ex gurka, tomat, skinka, ägg och ost, eller något annat som du tycker är gott t ex skaldjur
Fyllning till smörgåstårta. Täck med ett lager bröd. Garnering till smörgåstårta. Blanda yoghurt och majonnäs samt bred ett tunt lager med krämen över och runt hela tårtan
Varm smörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
Smaksätt med kaviar, salt och peppar. Detta är den godaste smörgåstårta jag ätit. Forma kaviaren till små ägg med en sked och lägg i en ring innanför äggringen
Nu till dekorationen som är helt efter eran egen fantasi, jag gör den barnvänliga dekorationen (se bilden) eftersom vi alltid har barn med oss när vi äter den
Mårtenssons smörgåstårtamed räkor och tonfisk har sett dagens ljus. ) Vi hade besök av våra goda vänner Anne och Ingemar igår kväll och med sig hade de våra cykelidoler, som ni säkert vid detta laget vet vem dom är
Täck med ostskivor. Jag lade blandad sallad på kanterna och täckte toppen med skinka. Sedan garnerade jag med skivade ägg, räkor ostrullar och gurkskivor och coctailtomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.