Tårtbotten - enligt metoden ”lika delar”. Kaffe, choklad och Dulce de Leche. Kaffe och chokladganache. Blanda i glukos och kaffe tills du tycker det är gott
Häll nybryggt kaffe över spriten. Floata försiktigt grädden i kanten av kaffet så att den skiktar sig. 1 liten rackare3 cl baileys3 cl cointreau15 cl nybryggt kaffegrädde, lättvispadchokladströsselMät upp baileys och cointreau i ett irish coffee-glas eller ett vinglas. -Mama Skogly ♥ 1 liten r. 15 cl nybryggt kaffe
Idag är det Kaffets dag - detta svarta guld som många av oss behöver för att få våra kroppar att vakna varje morgon eller den efterlängtade uppiggande drycken varje eftermiddag när energin dalar
Varför ska man saltrosta sina egna nötter när det finns färdiga att köpa. För några dagar sen tänkte jag köpa färdigrostade cashewnötter då jag skulle bjuda vännen Ulrika på världens godaste vietnamesiska sallad
Nu ville jag baka en god kaka till kaffet och blev rätt nöjd. För att få dem lika frasiga och goda som nybakta, kommer jag att värma på dem lite i ugnen nästa gång det blir kaka till kaffet
Lägg i nötterna när sockret bli- vit gyllenbrunt. Kanderade nötterPortioner. Vänd runt tills de är täckta med karamelliserat socker och det börjar knäppa lite i nötterna
Detta är egentligen inte bara Arabiskt kaffe, utan både Turkiskt och Grekiskt. Det är finmalet kaffe som får puttra i en liten kanna och serveras i små vackra muggar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.