Ännu lite mer olivolja kanskeinte heller skadar om man ska tro på allt Jamie Oliver säger. Men varförinte ta det ett steg till, göra de mer mättande, använda riktigt schyssta råvaror och lyxa till de lite
Tänker vi då på så mycket smak det finns i benen, som man gjorde förr då allt togs tillvara. Vi lever i tider då filéer av olika slag är det mest gångbara bland råvarorna i butikernas försäljningsdiskar med kött, fisk och fågel
Halvera dem och skär också av toppen i varje ända, så de kan ställas i en ugnsfast form. Idag har det verkligen varit en dag, då vi farit runt för att hitta lite nya schyssta inredningsprylar till vårt hem
dra pannan från plattan och låt dem bli varma i såsen. den finns i en mängd olika varianter, men jag (eller snarare vi ) råkar givetvis tycka att just den här kombinationen av ingredienser är godast
Serveras varm eller kall. Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Jag provar och provar, bakar och bakar, men hittar inte precis vad jag vill ha. Blanda ingredienserna i en rymlig bunke, täck med plast och ställ på ett lite varmt ställe
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
först trodde jag att det där skulle vara jätteäckligt men jag bedrog mej kraftigt efter att ha tillsatt lite grädde och grönmögelost uppvärmt i micron och satte mig till bords
Rör lite då och då så det inte bränner fast i botten. Har ni ingen vän som skänker er vildsvinskött, så går det precis lika bra med vanlig tamgris (mycket konstigt ord tycker jag, känns som de bor inne i huset då)
Serveras varm eller kall. Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.