Vad är ett måste på ert Julbord. För min del ska det finnas detta. Skinka, brunkål, senap, ägg, sill (minst 2 sorter) rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, ost, kavring, vörtbröd, hårtbröd, franskbröd, julmust, risgrynsgröt, saftsås med hela jordgubbar
Planera matlagningen, börja med det som har längst tillagningstid. Det är grilltider, hemma är det jag som är självutnämnd grillmaster en titel jag fått tack vare min pappa som är grillmaster när jag hälsar på
Vilket var tvärtemot vad vi hade gjort. När jag kikade in hos Mårtenssons för någon dag sedan så bjöd de på receptet på en kreolsk gryta de ätit och samma dag skulle de äta revben
Kyckling på en måndag. Kör in i ugnen på 225 grader. Lägg de panerade kycklingbitarna på en bakplåtsklädd plåt och skjut in i ugnen när det är ungefär 15 minuter kvar på rotsakerna
Annat jag brukar servera till är blomkålsgratäng, broccoli och blomkålsmos, stuvad vitkål eller en rättikagratäng, med andra ord är det bara fantasin som sätter gränserna påvad man kan bjuda till de här burgarna/biffarna
När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk. Så jag gjorde vitchoklamousse, enligt lillasysters recept på choklad cheesecake, men jag serverade den portionsvis
Än finns det ju rabarberstjälkar kvar på plantorna om man har tur. Så nu har jag en kasse med massa rabarberstjälkar som måste göras vid, tärnas och frysas in för kommande kakbak och annat man kan göra med dem
Jag har kommit över en raritet, nämligen min farmor och min farmors mors gamla bakbok. Så här kommer farmors recept på snoddas, kärleksmums eller vad du nu kallar dem för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.