Häll tillbakahela smeten i kastrullen och värmförsiktigt under omrörning tills smeten börjarkoka. När äggen ärtillsattaskamassanvarablank, krämig och slät
Bakelsernaovanärfyllda med vaniljkräm, grädde och skivadbanan. Det förstafirandet skedde förnågra veckor sedannär min syster var i landet och då passade vi på attgratta både mig och mor
Skalet blir härligt mört och sprött. Gör så här. Pâtesabléeär det franska ordet för mördeg. Varförsiktig med attarbeta degen för mycket, när det är socker i blir den lätt väldigt kladdig
Det härär den klassiskafranskapajdegen i den tappningjag efter idoga experiment i mitt kök kommit fram till ger den bästa och godastepajdegen till en hel del efterrättspajer
Här följer en liten snabblista över lite olika begrepp, och vaddessainnebär. Eller renafranskanrättaresagt, då de flesta ord härstammar från franska språket
Mankan egentligen fylla ett pajskal med nästanvad som helst – grönsaker, tomaterfärska eller soltorkade, skinka, ost avolika sorter, kyckling, lax och så vidare
Vadjagdäremot inte blev glad över varnär hon ringde om provresultaten. Allavärdenvarbraförutom hörseln som är selektiv – skojarbara men jagharbulleskador eftersom jag inte använt hörselskydd närjagsilversmidat och det var dumt inser jag nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.