Önskar energi att hinna med allt inför bytardagen, och att göra lite vår här hemma. blivit lite påskpysselmed barnen eller mest med Tiril, visar imorgon
Lite större mängd äggkräm, som dessutom förstärks med finhackad mandelnougat. Jag tänker mycket på påskmat för tillfället, trots att det är flera månader kvar till påsk, och jag tog därför tillfället i akt att öva på en för mig ny variant av det som för min familj blivit en klassisk påsktårta
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Skala äggen och finfördela dem till smått i en skål med hjälp av en ballong visp. Garnityr med en len avokadokräm, lite sälta från skaldjur och lite ägg därtill, det är ju faktiskt påsk
Idag har den sin givna plats på påskaftonsbuffén. Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Jag skulle vilja inleda texten med. något fort gjort och enkelt att göra om du får besök i påsk är rulltårta, men det kan faktiskt vara lite klurigt också, men så snart du fått in snitsen på hur länge du bör vispa, ugnsgraderna och vändningen när den svalnat så är det väldigt kul att kunna, för variationen är ju enorm
Var väl två veckor sen senaste veckomatsedeln, har ju varit lite uppochnervända veckor. Plock och fix här hemma, hjälpa Kiron med läxan, laga mat och måla ett förhoppningsvis sista varv på en hylla så är tiden ganska slut
1Blanda i allt i en bunke med de övriga ingredienserna. 1Lägg sedan ut ett tredje lager med bröd och bred ut en blandning av crème fraîche och citronsaft på det översta lagret. 1Dekorera tårtan medmed ärtskott, rädisor, gurkrosor, ägg och räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.