Se till att selleri, lök och morötter är skalade och fördelade i lagom grova bitar. Det är Jamie Oliver som har ett repcept som jag faktisk såg honom tillaga förra julen på tv
Ingredienser till ca 4 rejäla personer. Ingredienser till ca 4 rejäla personer. Skolans fisksås-recept brukar göras på gräddfil och/eller fil med lite majonnäs
Deras ostar (lagrade och färskostar av olika sorter) tillverkas av både buffelmjölk och komjölk och även mortadella, senap samt marmelader finns i deras produktion
Dela inlägget här. Denna kycklingrätt blir också vårt bidrag på temat ingefära till ”Månadens middagstips” hos Birgitta och hennes trevliga mat- och bakblogg ”Min lilla kokvrå”
 Vi har klippt våra kransar och lagt de klippta bitarna om vartannat, blir riktigt fint. Bre ut fyllningen på degen och tillsätt kanel, hackad mandelflarn, russin… Vad gillar ni att fylla era vetedegar med
Vi besökte vingården Bindella som ligger alldeles i närheten av Montepulciano och fick ta del av deras historia och tillverkning samt prova fyra av deras viner, två vita och två röda i samband med att de bjöd på en lättare lunch (antipasti)
Skiva och dela citroner och lime i halvmånar. Tycker det är perfekt att blanda till en stor kanna. Blanda med vin ochvodka i en tillbringare eller skål och fyll upp med Sprite
För vårdel hade vi ett stort matintresse och älskade att laga massor av olika sorters mat, testa nya rätter och att laga mat tillsammans långt innan vi hade ett intresse för barn, för att uttrycka sig lite krasst
Försök att se till att köttet är kallt hela tiden. Jag använde blandade delar griskött men försökte hålla en fetthalt på ungefär 30 procent. Jag använde följande till 1440 gram griskött med cirka 30 procent fett. Jag brukar räkna 1 meter fjälster till 1 kilo kött plus lite marginal. Korven ska nu hänga och lufttorka i 60 till 70 procent luftfuktighet och en temperatur på cirka 15 grader i ungefär 20 dagar. 60 till
Alternativ till choklad. Under de sista åren har det poppat upp mer och mer växtbaserade produkter i butikernas kyldiskar och det beror på att många svenskar dricker allt mer alternativ mjölk, alltså drycker gjorda på råvaror som mandel, havre och sojabönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.