Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad. Knåda och dela degen i fyra delar och kavla ut degen till runda plattor på bakplåtspapper
Klicka ut lemon curd, klicka på gräddeoch dekorera med bär och kanske choklad eller nötter. Klicka ut på plåten och gör en liten grop med en sked i dem
Lemon curden gör att den känns lite lyxig, använd de bär du har tillhands att garnera med. Vispa grädden till garneringen och blanda med vaniljsockret, rensa och skölj bären
Lägg upp tårtbottnen på ett fat, bred på ett lager lemon curd och därefter vispad grädde. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
1Lemon curd- ochhallongrädde4 dl vispgrädde 100 g lemon curd 60 g hallonsylt 50 g färska hallon. 1Garnering250 g färska bär (t ex blåbär och hallon) färsk citronmeliss ätbara blommor (t ex penséer och ringblommor)
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. 11 1/2 citronSå här gör du Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen
Täck med den andra halvan och tryck till lite. Dela kakan i två bottnar med en vågtandad kniv. Bred ett lager ost och sedan ett lager lemon curd ovanpå
Vispa gräddenoch rör ner turkisk yoghurt. Den får gärna blandas ihop lite medlemon curden. Vi drar husvagnen till Boden tillsammans med svärmor och svärfar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.