Supermat för familjen. Eftersom jag försöker undvika gluten valde jag bönpasta till den här gratängen. Vill du också laga glutenfri gratäng så gör inte som jag och gå på det vilseledande namnet bönpasta på Kungsörnens förpackningar
För en tid sedan hittade jag ett receptblad på en "biffsallad" i min närbutik. Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar)
Få tillbehör passar så ypperligt till såväl oxfilé som wienerkorv. Skillnaden mellan mos och puré är egentligen bara att moset stöter man och purén pressas
En s-more cake eller fudge brownie-paj med marshmellows. Jag tänkte komma och liva upp eran tisdag med en riktig sockerchock, jag lever nämligen efter det mottot att det är i början av veckan vi behöver positiv energi och sötsaker som allra mest
Det kan ju vara som frukostmat, adventsmingel eller kanske till och med på julbordet. Så snabbt och enkelt det är att svänga ihop några dillplättar eller spenatplättar eller kanske nässelplättar som underlag för alla möjliga godsaker
Efter en middag blir jag oftast sugen på något sött. Det är inga stora mängder som behövs för att stilla sockersuget, menenliten efterrätt smakar alltid bra och gör måltiden mer komplett
En ljuvlig bountykaka eller kokoskola kaka med mörk chokladganache. Lycklig och full med bakglädje var det dags att inta det gustavianska köket och idag har det bakats något så gott som en kladdig kokoskola kaka med mörk chokladganache
En härlig höstdag här på västkusten. Och jag tror minsann att det innebär höststädning i trädgården. Och såklart innebär ett sådant slit en gofika i solen
En assiett med fyra små minisemlor. Alltså satte jag en deg och bakade ut ett gäng semmelbullar. Det kommer att vara gott att finna i frysen när säsongen närmar sig
SAFFRANSPANNACOTTA – vegetarisk. Idag har jag och mina töser hjälpts åt att slå in lite julklappar, vi har gjort julgodis till fröknar och pedagoger och vi har myst… hela dagen lång
Konjakskaka tycker jag är en riktig mormorskaka, en klassiker. Jag hade faktiskt aldrig bakat den själv innan jag bestämde mig för att den skulle bli mitt bidrag till Månadens sötsak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.