Gör så här!1) Blanda mjöl, rumsvarmt smör och vattnet i matberedaren eller knåda ihop för hand.
2 )
Tryck ut degen i en pajform, ställ in i kylen ca 30 minuter 3) Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter på 225 grader 4) Fyllningen: vispa snabbt ihop äggen med grädde, salt och peppar.
5 )
Blanda ner den rivna osten. (vispa inte för mycket, då kan äggtrådarna gå sönder)
6 )
Häll pajfyllningen i pajskalet.
7 )
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i knappt 30 minuter; tills den fått en fin färg!
) Nog ordat om mathållning, maggar och etiketter, över till huvudrollsinnehavaren av dagens köksinläggning som alltså är den ack så berömda Västerbottenpajen
En av de bästa pajerna som finns är Västerbottenpaj. Västerbottenpaj. En klassiker som räddar festen. Helt underbar till allt från midsommarlunch till kräftskiva eller julmiddag och fullkomligt oumbärlig på alla typer av bufféer och vickningar
Ingredienser Portioner. 4 3 dl fin glutenfri mjölmix (3 dl motsvarar 180 g) 75 g smör 1 dl naturell kvarg 10 % (1 dl motsvarar 100 g) 1 msk vatten Fyllning 3 ägg 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 dl riven Västerbottensost Till servering sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.