Bakverk

Bakverk

Plommonpaj med mandel och blåbär

Plommonpaj med mandel och blåbär

Mördeg90 g florsocker [2 dl] 270 g vetemjöl [4,5 dl] 180 g smör 55 g ägg [1]. Frangipane200 g saltat smör, rumstempererat 200 g strösocker 2 ägg 200 g mandelmjöl ca 1 dl blåbär (svenska, går även bra att utesluta) 10-12 plommon (jubieumsplommon)
Äppelrutor med smultäcke

Äppelrutor med smultäcke

100 g smör 4 st ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3,5 dl vetemjöl
Enkla Wienerbröd

Enkla Wienerbröd

200 g smör 2 msk strösocker 2 st ägg 25 g jäst 1 dl kall mjölk 6 dl vetemjöl
Rulltårta med rabarbercurd

Rulltårta med rabarbercurd

Rabarbercurd500 g rabarber, färsk eller fryst 1 dl citronsaft, färskpressad [ca 2 citron] 1 dl vatten 2 äggulor 3 dl syltsocker 50 g smör
Rulltårta med lemon curd

Rulltårta med lemon curd

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 3 st ägg 1,5 dl socker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning 2,5 dl vispgrädde 0,5 burk(ar) lemon curd Köp receptet
Rabarbersnittar

Rabarbersnittar

Fyllning150 g rabarber, frysta (eller färsk) 1 dl syltsocker 1 msk vatten. Deg100 g smör, mjukt och rumstempererat 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk malen kardemumma 2 tsk vaniljsocker
Cheesecake med hallon

Cheesecake med hallon

75 gram smör. 30 Digestivekex. 4 gelatinblad. 400 g färskost naturell ex. Philadelphiaost. 2 lime. 1,5 dl florsocker