Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (bör ta 10-20 sek). Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir rumsvarmt
(Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. När man mäter upp vetemjöl bör man inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar alldeles för mycket
Avsluta med en kvist citronmeliss. 1Lägg fröna och den urskrapade stången i en kastrull tillsammans med grädde och socker. 1Garnera med färska hallon, eller blåbär om du hellre vill
)(När du mäter upp vetemjölet, undvik gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man automatiskt tar för mycket vilket leder till att det kan vara svårt att få ihop pajdegen och den blir torr
Använd gärna elvisp med vispar så går det snabbt. Rör ihop till en jämn smet med elvispen. (När du mäter upp vetemjölet, gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket
(Om man använder kassler som ju är färdiglagat kött så kan man istället bara smörja långpannan med smör (behövs ej om formen har väldigt bra non-stick-egenskaper) och strö ut kasslerbitarna utan att ställa in den i ugnen förrän pannkakssmeten är påhälld
Använd gärna elvisp med vispar. Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen. Rulla smeten till bollar och fördela på plåtar med avstånd mellan bollarna
Smaka av och servera med den färdiga laxen. Sätt ugnen på 175°C. Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.