Vi äter förhållandevis ofta "icke-burk tonfisk" till middag, den tillhör en av våra favoritfiskar, men burkad är det ganska sällsynt den hamnar på tallrikarna
Det får räcka med kristna anknytningar i det här post-jul-inlägget. Sedan dess har jag tänkt att jag skulle apa efter den här fräscha men ändå krämiga röran, signerad herr Mannerström him-self
Pulled beef från bloggen, mangosalsa, guacamole, rostad majs med koriander, gräddfil, sallad, majstortillas (från märket Old El Paso-jättebra) och små, tjocka majstortillas med färskost, knaperstekt chorizo och salladslök)
Visserligen är det väl mer av tusenbröder än riktig matfisk vi får upp i våra fiskevatten. -). Ni har läst det förut och jag skriver det igen, vi har lyckats hitta en riktigt bra fisk- och skaldjursleverantör
Nåväl, idag tänkte jag att jag skulle bjuda er på det prefekta sista-minuten-fikat. 6-8 portioner. ca 50 gram mörk- eller mjölkchoklad. 2016-08-08 @ 13. 6-8 portioner. 3 bananer ca 50 gram mörk- eller mjölkchoklad
Mitt mål var att ta upp matlagandet efter min återkomst till Sverige. Nu så här 4 månader senare då jag sitter på Arlanda på väg tillbaka till Boston kan jag konstatera att jag lagt ut 2 recept under denna period
Blanda i smör -och mjölkblandningen. 1/2-1 äggula. Koka under lock i 2-3 min. 1/2-1 äggula. Borta på Söta saker är det dags för månadens sötsak igen, och den här gången är temat “sagolikt”
INGREDIENSER (ca 8-10 rutor). Låt koka i cirka 35-40 minuter och rör om och mosa ihop dadlarna med en gaffel lite då och då. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * INGREDIENSER (ca 8-10 rutor). ca 8-10 rutor
Morotsfrallorca 20-25 st50 g jäst5 dl vatten1 msk olivolja1/2 dl linfrön1/2 dl havrekärnor1 dl kli2 morötter (ca 200 g), grovt rivna1 dl grovt rågmjöl2 1/2 dl vetemjölca 8 dl Manitoba creamSmula ner jäst i en bunke. Låt jäsa under bakduk i 1 1/2-2 timmar. Baka ut ca 20-25 frallor och låt jäsa på bakplåt i ca 30 min. Grädda i ugnen på 220 grader i 8-10 min. ca 20-25 st
den symboliska Haft sin-dukningen och âsh reshte-soppa. De sju ätbara sakerna som ska finnas på bordet i Haft sin-dukningen är torkade nötter och bär, varm âsh reshte-soppa med vackra mönster på toppen, den söta stenfrukten Senjed, ett rött äpple som kallas Sib, vitlök (Sir), Sabze vilket är groddar av vetekorn, den sura kryddan Somâq, Samanu som är en memma av vetegroddar och slutligen vinäger, så kallad Serkeh
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.