Toscapaj. Sambon älskar äppelpaj så för att överraska honom gjorde jag en äppelpaj i fredags. Det är ju perfekta tider för äppelpaj nu när det finns svenska äpplen i butiken
Toscapaj med HallonKakan150 g smör200 g strösocker3 ägg200 g vetemjöl150 g mandemassaca 200 g hallon (eller andra bär)Toscatäcke75 g smör75 g strösocker1½ msk vetemjöl1½ msk mjölk100 g mandelspånSätt ugnen på 200 grader
Pajdeg. Smält smöret och låt det svalna. (Det räcker att värma på kastrullen tills hälften smält. Sedan smälter resten av redan befintlig värme om man rör om lite
Jo det gör det faktiskt - nygräddad TOSCApaj. Paj. MMMM. finns det något godare än nygräddad paj. =D. Receptet är egentligen för en vanlig stor pajform (ca 26 cm i diameter) men jag är fortfarande så SÅLT på mina nya söta små pajformer jag köpte för ett tag sedan så jag försöker hitta anledningar att använda dem så mycket jag bara kan
Toscakaka i långpanna 6 ägg6 dl socker7,5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver150 g smält smör1,5 dl mjölk Gör så härVispa ägg och socker vitt och pösigtTillsätt de torra ingredienserna växelvis med mjölk och smörGrädda i långpanna i 175 grader i ca 15 min (känn med sticka om kakan är färdig) Under tiden kakan gräddas görs enToscasmet 200 g smör2 dl socker5 msk vetemjöl5 msk mjölk4 dl mandelflarn el skållad och hackad sötmandel Blanda alla ingredienser till smeten i en kastrullVärm på svag värme tills allt löst sigBred smeten på den varma kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter, tills den fått fin färg Nästa gång jag bakar Tosca ska jag prova ett recept på Toscapaj som låter smarrigt
Bakade en så himla god toscapaj häromdagen. Vegansk toscapaj. Den blir allra godast om den får stå och vila över natten innan du äter den, då hinner den liksom gotta till sig ordentligt
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter
Igår när det var dax för lite Mello mys, då hade Alexandra gjort en underbart god paj med vaniljsås. Det gick lisom inte bara att ta en portion för de va bland de godaste paj jag har ätit
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajskalet med händerna. Tryck ut degen i botten och halvvägs upp på kanten i en form med avtagbar kant, ca 22 cm i diameter
efterrätten är spikad i alla fall - Toscapaj med hallon & blåbär. Lovely, lovely Friday. Visst är det något visst med fredagar, sista arbetsdagen och man vet att man har hela helgen framför sig
Rör ihop pajdegen, klä en form med löstagbar kant. Grädda pajskalet i 10 minuter i 225 g. Lägg päronen för avrinning, dela sedan päronen och bred ut på de gräddade skalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.