Toppa medhasselnötter, syrlig rödlök, havrefraiche, lite riven parmesan och mer pressad apelsin. Rosta dom grovhackade hasselnötterna på låg värme med lite flingsalt i en torr stekpanna tills dom fått färg och det börjar lukta himmelskt i köket
Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Min fina granne Carin hade bakat Mandelmanns toscakakaoch Olof kom över med en stor bit till oss. SPeciellt roligt när man varit hos Mandelmanns på besök, fått se hur det ser ut där och till ochmed träffat dem för en pratstund
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Rör ner smörblandningen i bunken med torra ingredienser och rör samman till en jämn smet. När toscakakan ser härligt gyllenbrun ut så är det tags att ta ut den och låta den svalna en aning innan du skär den i bitar
Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten. Lägg dem i en ugnssäker form & toppa med kalkon. Blanda fänkål, schalottenlök, äpple, apelsin, zest och saft i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.