Lägg en nystekt bit saganaki-ost på ett tortillabröd,. Blanda de mixade örternamed olivoljan. Färdigstekt så var det två knapriga ytor med härlig smält ost emellan
Att baka egna tortillabröd är enkelt och med detta recept får du supergoda tortillas. Justera värmen så att de får lagom mycket färg – bröden ska vara bleka med några få bruna fläckar
Hetta upp ett stekjärn och pensla järnet med lite olja (behövs bara några droppar). Att göra egna tortillabröd är mycket enklare än vad man tror och så oerhört mycket godare
Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut. Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta
2 Justera eventuellt med några extra droppar vatten. 4 Kavla ut dem tunt på lätt mjölad eller oljad yta och stek dem sedan i cirka 2 minuter på varje sida i en panna med nonstickbeläggning
Vanliga tortillabröd är ju inte till att tänka på här i huset, men just den typen av bröd är ganska behändiga att ha till pulled pork, tacofärs eller andra typer av grytor
Att baka sina egna tortillabröd blir osannolikt gott, de slår alla köpta bröd med hästlängder. Vi gillar chili, så det fick bli lite hetta och mustiga smaker i färsen med egenblandad tacokrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.